„Casa din Poveste”- interviu cu Mircea Deaconu

Bun venit în culisele designului interior! În noul nostru articol, am avut privilegiul de a sta de vorbă cu un client pasionat și cu gusturi rafinate care a finalizat recent un proiect de design interior alături de noi. Împreună, am explorat inspirațiile, provocările și momentele memorabile ale acestui parcurs creativ. De la concept la realizare, descoperim povestea din spatele fiecărui detaliu și cum colaborarea strânsă cu echipa noastră a transformat viziunea clientului în realitate. Așadar, pregătiți-vă să fiți inspirați și să intrați în lumea fascinantă a designului interior, prin ochii unui client care și-a transformat casa într-un adevărat sanctuar de eleganță și stil.

 1. Ce v-a motivat să începeți acest proiect? Care au fost obiectivele dvs. pentru această locuință?
  Mircea Deaconu:
  Ne-am dorit o casa frumoasă și practică, la care ne-am gândit mult timp cum ar trebui să fie. Încet-încet ni s-au conturat în minte spațiile și stilul architectural, apoi am cautat arhitectul potrivit. Ne-am propus o atmosferă elegantă, luminoasă și colorată.
 2. Care a fost dorinta dvs. pentru noua casa, ca viziune, cum vă imaginati ca o sa iasa proiectul?
  Noi nu am căutat să facem doar o casa ci ne-am dorit să cream un loc în care să ne simțim acasă ăi asta am reușit. Am avut șansa ca ideile pe care le-am avut să fie atât de bine întelese de Noblesse încat să fie puse în desen și, ulterior, în opera într-o manieră impecabilă. Stilul exterior al casei este neoromanesc, un stil absolut spectaculos, care ne-a condus cumva si spre stilul interior al casei. Totul a iesit la superlativ.
 3. Cum vedeți funcționalitatea spațiului acum ca locuiti deja in casa? Cum vi s-a schimbat stilul de viata?
  Functionalitatea a fost adaptata nevoilor noastre si a fost gandita minutios in raport si de terenul pe care l-am avut la dispozitie. Este atat meritul arhitectului cat si al echipei de design de la Noblesse.
 4. Care a fost cea mai mare provocare de-a lungul prioiectului si amenajarii casei?
  Au fost multe provocari, incepand de la organizare, timp alocat, buget, pana la alegerea si negocierea intre noi a detaliilor. Fie ca tineau de functionalitate, fie ca tineau de estetica, fiecare piesa, colt, detaliu a fost discutat, dezbatut, masurat, sucit pe toate partile. Am avut nevoie de multa rabdare, mai ales atunci cand aveam pareri diferite si niciunul dintre noi nu ceda prea usor.
 5. Există vreo zonă sau detaliu specific pe care ați dori să-l menționați?
  Nimic nu este de lasat pe dinafara, dar daca este sa ne limitam alegerea  mentinonam numai : specificitatile dormitorului principal, in special zona unei ferestre care da nota stilului oriental al acestuia, iluminatul de design, luminatorul din dining si covoarele ceramice integrate minunat in pardoseala.
 6. În ce fel credeți că „Casa din poveste” vă îndeplinește obiectivele inițiale pentru proiect?
  Nu ne-am propus o “Casa din poveste”, ne-am propus o casa care sa imbrace ideile noastre de frumos si de functionalitate. Iar rezultatl este chiar mai mult decat ne-am imaginat la inceputul drumului. Nu tot am gandit de la inceput; ideile s-au nascut din preocuparea permanenta si din colaborarea excelenta cu echipa de design.
 7. Cum v-ați simțit când ați intrat în casa dvs. după finalizarea proiectului?
  Inca din fazele finale ale proiectului am fost incantati de rezultat si am simtit ca suntem pe drumul cel bun. Mutarea in casa a fost numai sfarsitul acestui drum. Locuim in casa care raspunde conceptului nostru de “acasa” si asta ne aduce bucurie.
 8. Care sunt aspectele proiectului care vă plac cel mai mult? Există anumite elemente sau caracteristici care vă impresionează în mod special?
  Ne place tot conceptul de eleganta cu note clasice, dar si ludice. Ne place imbinarea de materiale. Ne place coloritul viu, cald si extrem de inspirat al casei.
 9. Care au fost criteriile de selectie pentru echipa noastra de arhitecti si designeri?
  Selectia echipei Noblesse a fost determinata de proiectele pe care aceasta le-a realizat si pe care le-am vazut pe site. A fost o alegere la rece, fară vreo recomandare. Ne-a inspirat atentia la detalii si stiul aparte, creativ, indraznet al proiectelor cu care echipa se mandreste.
 10. Cum a fost experiența de lucru cu echipa noastră de design interior?
  Cu echipa de design de la Noblesse am avut o colaborare frumoasa si o experienta placuta. Noblesse a reusit sa puna in desen si sa completeze intr-un mod minunat ideile cu care noi am venit in proiect. Nolesse sunt creatori desăvârșiți de frumos.
 11. Aveți sfaturi sau recomandări pentru viitori clienți care doresc să înceapă un proiect de amenajare casa?
  Sa lucreze cu profesionisti si sa aiba rabdare.
 12. Dacă ar fi să descrieți „Casa din poveste” în trei cuvinte sau fraze, care ar fi acelea?
  “Casa din poveste” inseamna pentru fiecare altceva. Pentu noi, casa care acum pentru noi este acasa inseamna: cald, frumos, elegant, chic, moale, pufos, cochet, intim. Iar ca sa completam “povestea” am gasit loc in casa si pentru doua animale cu blanita: motanul Shelock si pisicuta Oreo care, si ele, apreciaza si se integreaza perfect in imaginea casei.

Încheiem această călătorie captivantă în lumea designului interior cu o notă de recunoștință față de clientul nostru, alături de care am creat un spațiu unic și rafinat. Pentru a explora mai în detaliu acest proiect fascinant, vă invităm să urmăriți videoclipul de pe canalul nostru de YouTube, acolo veți găsi imagini și povești din spatele culiselor care au contribuit la transformarea acestei locuințe într-un adevărat sanctuar de eleganță și rafinament.

Proiect „Casa din Poveste” 

POSTĂRI ASEMĂNĂTOARE

Amenajare restaurant exotic luxury Giurgiu

Amenajare restaurant exotic luxury Giurgiu

Oază Exotică de Verdeață: Designul Interior al Restaurantului din Giurgiu În inima pitorescului oraș Giurgiu, se găsește o bijuterie a designului interior care aduce natura în mijlocul orașului. Acest restaurant unic, care poartă amprenta naturii și a exotismului, ne...

Amenajare casa in stil luxury – Pipera

Amenajare casa in stil luxury – Pipera

Proiectul pentru amenajarea superbei locuinte din Pipera a fost realizat de echipa de designeri si arhitecti Noblesse Group, avand la baza conceptul si managementul dnei. Loredana Preda. La cerintele beneficiarilor s-a optat pentru un stil luxury cu influente clasice,...

Bistro Italian – Strada Gabroveni

Bistro Italian – Strada Gabroveni

Cu mandrie va prezentam finalizarea unui nou proiect pentru un superb Bistro in stil Italian situat in inima Bucurestiului, in centrul vechi, pe strada Gabroveni. S-a urmarit in primul rand, o armonioasa incadrare in context, respectand specificul zonei. Intregul...

Design interior – Casa clasica

Design interior – Casa clasica

Superba casa in stil clasic beneficiaza de o curte primitoare si este compusa din demisol, parter si etaj. Atat interiorul cat si fatada si gradina au beneficiat de un proiect de amenajare realizat in intregime de echipa Noblesse Group. S-a optat pentru culori...

Pin It on Pinterest