fbpx

Cum sa decorezi in stil clasic o casa, de la parter pana la mansarda

Astazi avem placerea de a detalia un proiect amplu de amenajare casa in stil clasic. Cochetarii precum tapetul floral, cristalele si mosaicul flirteaza cu privitorul, cucerindu-l irmediabil. Ambianta creata este calda, imbietoare, favorizata si de lumina ce inunda incaperea prin ferestrele mari. Eleganta domneste in fiecare colt, subliniata fiind de omniprezenta auriului si ornamentele fastuoase.

Decorul a fost creat de catre designerii Simona Dumitrica si Petru Bolboceanu, cu produse din portofoliul nostru.

#noblessegroup

Patul de la #Meteora atrage toate privirile prin tablia sofisticata. Inchipuind o cochilie, include insertii din lemn sculptat manual in forma de trandafir. Impreuna cu tesatura fina, ii dau incaperii un aer foarte sic.

Se observa in imagine silueta in forma de floare a poufului. Tesatura cu imprimeu floral a fost coordonata cu tapetul botanic. Fotoliul balansoar cu structura din lemn masiv si tapiterie din doua stofe intoarce prin prezenta lui in timp, catre nostalgice vremuri boieresti.

Piesa care a dat tonul in amenajarea baii este cada pozitionata central pe perete. Corpul sanitar este pus in valoare prin placarea cu mosaic si in lumina prin candelabrul deosebit din sticla. Panourile din sticla cu arabescuri constituie o solutie eleganta in delimitarea diferitelor zone.

Mobilierul de bucatarie, ales impreuna cu beneficiara proiectului, atrage privirea prin frumusetea fronturilor albe frezate cu detalii aurii. Hota ornamentala si gravarea spicelor de grau cu simbolistica aparte pentru proprietara reprezinta alte elemente care tradeaza grija deosebita pentru detalii.

Designerii nostri au abordat clasic si zona de living-dining, mobilierul fiind definit de liniile curbe si finisaje in nuante deschise. Ca accent de culoare, s-a pastrat turquoise-ul, intalnit la draperii si pernele decorative, pentru a evidentia mobilierul alb si peretii beige. De asemenea, acestia au recomandat ca masca de semineu sa fie elegant sculptata.

La salon, asa cum se poate vedea mai jos, influentele orientale sunt evidente prin ornamentatiile de la nivelul peretilor, covorul persan in nuante de fuchsia, spatele din lemn traforat al fotoliilor, usile din panouri decorative, corpurile de iluminat in stil marocan, asa cum se poate remarca in imaginea urmatoare.

In vestibul, avem pantofarul in stil clasic cu finisaj alb si foita de argint, alaturi de o bancuta. Trecere catre hol este marcata de integrarea a doua coloane clasice. A se vedea imediat mai jos.

La balustrada scarii, s-a pastrat modelul de la arcada din living, iar treptele sunt placate cu ceramica avand aspectul marmurii din hol, din aceeasi dorinta de a respecta coerenta estetica. Peretele scarii a fost pus in valoare printr-un tapet floral cu delicate insertii argintii.

Va reamintim ca produsele folosite in acest decor fac parte din portofoliul nostru. Amenajarea a fost asigurata de catre designerii si arhitectii nostri. Daca te gandesti sa te muti la casa, te ajutam sa o decorezi asa cum ai visat. Contacteaza-ne la unul dintre numerele de telefon 0740 591 851 / 0752 199 858 sau progreameaza-ti o vizita in showroomul din Str. Sfintilor, Nr. 7, ca sa fie vis si facut!

Share on