„Deschide sufletul pentru a vedea această lume grozavă.” – Un interviu cu artistul Andreia Martinescu

Andreia Martinescu este o artistă profesionistă multidisciplinară (artistă vizuală, creatoare de costume, ilustratoare, producător artistic) cu o experiență de peste 20 de ani în crearea de proiecte artistice mici și mari. Face parte din portofoliul de artiști ai Agenției de Artă “Fusion Arts” creată de Noblesse Group. Mai multe detalii găsiți și aici

Ne puteți spune câte ceva despre Dvs.?

De când mă cunosc, am simțit nevoia să creez diverse opere de artă vizuală, chiar dacă nu știam că acest fenomen se numește „artă”. Primul proiect de artă l-am realizat la aproape 10 ani și a constat în desenarea și pictarea mai multor materiale cerute la școală. La 12 ani am pictat primul meu tablou cu vopsea de ulei și a fost o natură statică: un ghiveci de flori.

Cum v-ați dezvoltat cariera?

Am lucrat întotdeauna în domeniul artelor și culturii, în paralel pe două linii diferite, dar care se susțin reciproc: producția și arta vizuală. Am făcut producție pentru televiziune, film, teatru, operă, producție artistică pentru evenimente și, în paralel, am fost întotdeauna un artist vizual (pictor, scenograf, ilustrator). În ultimii ani am început să susțin ateliere de artă pentru copii și adulți, în special pentru cei care sunt începători în domeniul artelor vizuale.

 Ce doriți să transmite-ți prin munca Dvs? 

Lucrările pe care le-am creat spun despre realitățile noastre interioare, despre acceptarea noastră a tuturor așa cum suntem, despre emoții, sentimente, experiențe, vise. Părinții spun: „deschide ochii pentru a vedea unde te duci”, dar eu aș putea zice: „deschide sufletul pentru a vedea această lume grozavă”.

Prin munca mea, le ofer oamenilor o altă viziune asupra unei lumi noi (deja existente !!) pentru un om nou. Îngerii care sunt pictați de mine îți vorbesc despre recunoștință, bunătate, dragoste, dăruire și îți amintesc să simți.

Ce sau cine vă inspiră în carieră?

Cele mai mari influențe sunt energia cosmică, familia și societatea. Ultima, cu rolul ei negativ, încearcă să facă un organism viu, singular, care să mă atragă în uniformă, iar familia are rolul de a se opune și de a-mi păstra ochii deschiși la infinit.

Ce tendințe în artă urmați?

Tendințele pe care le urmăresc sunt nevoile sufletești și mentale ale oamenilor. Aceste nevoi au un ecou inclusiv în alegerile căutărilor și manifestărilor lor artistice.

Ce rol joacă artistul în societate?

În orice societate, artistul este mesagerul. El este cel care primește informația și este înzestrat cu anumite daruri, el are datoria de a materializa mesajul. Artistul, în funcție de alegerile și de calitățile sale, se poate pune în slujba societății prin mai multe „tehnici”: pictură, sculptură, arhitectură, muzică, dans etc.

Care este opera de artă preferată?

Este un lucru dificil să trebuiască să am de ales doar din câteva opțiuni toate acele opere de artă care mă impresionează și care îmi impresionează alegerile … Lucrări care spun povești emoționale, care îți deschid ochii către lumea necunoscută. Cu toate acestea, Van Gogh reușește să rămână pentru mine principala sursă diferită de toate celelalte, cu un sentiment plin de bucurie.

Cum a-ți descrie munca Dvs?

Meditând, spunând o rugăciune, eliberând gânduri, vise pierdute, face parte din modul meu de lucru. Îngerii și-au croit drum în viața mea de artist în urmă cu câțiva ani, în perioada Crăciunului. Îl pot considera cel mai minunat Cadou!

Lucrările sunt unice și sunt create cu diverse materiale … de la pânză la ceramică, lemn sau sticlă. La începutul unei imagini, nu îmi fac planuri. Vreau să „las să apară” și să văd ce rezultă! Nu este întotdeauna ușor. Aceste lucrări sunt speciale pentru persoanele speciale care se simt înconjurate de Îngeri.

Ce teme urmăriți când creați lucrările Dvs?

În ultimii ani, am fost fascinată de poveștile pictate despre „câte în lună și câte în stele”, vise, univers, speranțe, vârstă adultă, iubire, cuplu, viață, naștere, toate sub semnul divinul care ne unifică pe toți.

Care este proiectul la care visați?

Proiectul meu de vis este cel în care sunt deja implicată. Este un proiect minunat, dar este compus din multe proiecte mici. După cum spunea Neil Armstrong: „Un pas mic pentru om, un pas uriaș pentru omenire”. Atât prin tablouri cât și prin toate atelierele pe care le fac, le ofer oamenilor porți deschise pentru a fi stâlpii lor de pornire pentru conștientizarea multiplă a vieții și, astfel, totul să primească sens, valoare, frumusețe, binecuvântare, bunăstare, iubire …

POSTĂRI ASEMĂNĂTOARE

Luxury restaurant – hotel Regal Mamaia

Luxury restaurant – hotel Regal Mamaia

Daca te cazezi la Hotel Regal, nu poti rata ocazia de a lua masa in restaurantul acestei locatii. Cu siguranta nu te poti simti altfel, decat extraordinar, in incinta acestui loc de poveste. Restaurantul Hotelului Regal este conceput intr-un mod cu totul aparte....

Design interior hotel clasic – hotel Regal

Design interior hotel clasic – hotel Regal

De cate ori nu ti-ai dorit sa te simti precum un print sau o printesa? Lobby Hotel Regal reuseste sa te transpuna intr-o poveste regala, datorita design-ului impresionant. Acest lobby are un design cu totul special, realizat intr-un stil de baroc reinterpretat, ce iti...

Double Crumble – Amenajare cofetarie in stil eclectic

Double Crumble – Amenajare cofetarie in stil eclectic

Double Crumble este o cofetarie realizata cu foarte mult bun gust. In interiorul acestei locatii s-a pus mult accentul pe design, deoarece, de cele mai multe ori, acesta este cel care atrage potentialii clienti. Double Crumble este realizat de catre echipa Noblesse cu...

Casa in stil clasic – Un camin ce ofera multa stare de bine

Casa in stil clasic – Un camin ce ofera multa stare de bine

Nu are cum sa nu te surprinda si fascineze aceasta casa din Oradea, realizata cu ajutorul echipei Noblesse. Mai multi experti si-au scos la iveala creativitatea, originalitatea si ideile, pentru a obtine o vila superba, cu un aspect exceptional. Detaliile unei case...

Pin It on Pinterest