fbpx

„Deschide sufletul pentru a vedea această lume grozavă.” – Un interviu cu artistul Andreia Martinescu

Andreia Martinescu este o artistă profesionistă multidisciplinară (artistă vizuală, creatoare de costume, ilustratoare, producător artistic) cu o experiență de peste 20 de ani în crearea de proiecte artistice mici și mari. Face parte din portofoliul de artiști ai Agenției de Artă “Fusion Arts” creată de Noblesse Group. Mai multe detalii găsiți și aici

 

Ne puteți spune câte ceva despre Dvs.?

De când mă cunosc, am simțit nevoia să creez diverse opere de artă vizuală, chiar dacă nu știam că acest fenomen se numește „artă”. Primul proiect de artă l-am realizat la aproape 10 ani și a constat în desenarea și pictarea mai multor materiale cerute la școală. La 12 ani am pictat primul meu tablou cu vopsea de ulei și a fost o natură statică: un ghiveci de flori.

 

Cum v-ați dezvoltat cariera?

Am lucrat întotdeauna în domeniul artelor și culturii, în paralel pe două linii diferite, dar care se susțin reciproc: producția și arta vizuală. Am făcut producție pentru televiziune, film, teatru, operă, producție artistică pentru evenimente și, în paralel, am fost întotdeauna un artist vizual (pictor, scenograf, ilustrator). În ultimii ani am început să susțin ateliere de artă pentru copii și adulți, în special pentru cei care sunt începători în domeniul artelor vizuale.

 

 Ce doriți să transmite-ți prin munca Dvs? 

Lucrările pe care le-am creat spun despre realitățile noastre interioare, despre acceptarea noastră a tuturor așa cum suntem, despre emoții, sentimente, experiențe, vise. Părinții spun: „deschide ochii pentru a vedea unde te duci”, dar eu aș putea zice: „deschide sufletul pentru a vedea această lume grozavă”.

Prin munca mea, le ofer oamenilor o altă viziune asupra unei lumi noi (deja existente !!) pentru un om nou. Îngerii care sunt pictați de mine îți vorbesc despre recunoștință, bunătate, dragoste, dăruire și îți amintesc să simți.

 

 

Ce sau cine vă inspiră în carieră?

Cele mai mari influențe sunt energia cosmică, familia și societatea. Ultima, cu rolul ei negativ, încearcă să facă un organism viu, singular, care să mă atragă în uniformă, iar familia are rolul de a se opune și de a-mi păstra ochii deschiși la infinit.

 

 

Ce tendințe în artă urmați?

Tendințele pe care le urmăresc sunt nevoile sufletești și mentale ale oamenilor. Aceste nevoi au un ecou inclusiv în alegerile căutărilor și manifestărilor lor artistice.

 

Ce rol joacă artistul în societate?

În orice societate, artistul este mesagerul. El este cel care primește informația și este înzestrat cu anumite daruri, el are datoria de a materializa mesajul. Artistul, în funcție de alegerile și de calitățile sale, se poate pune în slujba societății prin mai multe „tehnici”: pictură, sculptură, arhitectură, muzică, dans etc.

 

Care este opera de artă preferată?

Este un lucru dificil să trebuiască să am de ales doar din câteva opțiuni toate acele opere de artă care mă impresionează și care îmi impresionează alegerile … Lucrări care spun povești emoționale, care îți deschid ochii către lumea necunoscută. Cu toate acestea, Van Gogh reușește să rămână pentru mine principala sursă diferită de toate celelalte, cu un sentiment plin de bucurie.

 

Cum a-ți descrie munca Dvs?

Meditând, spunând o rugăciune, eliberând gânduri, vise pierdute, face parte din modul meu de lucru. Îngerii și-au croit drum în viața mea de artist în urmă cu câțiva ani, în perioada Crăciunului. Îl pot considera cel mai minunat Cadou!

Lucrările sunt unice și sunt create cu diverse materiale … de la pânză la ceramică, lemn sau sticlă. La începutul unei imagini, nu îmi fac planuri. Vreau să „las să apară” și să văd ce rezultă! Nu este întotdeauna ușor. Aceste lucrări sunt speciale pentru persoanele speciale care se simt înconjurate de Îngeri.

 

Ce teme urmăriți când creați lucrările Dvs?

În ultimii ani, am fost fascinată de poveștile pictate despre „câte în lună și câte în stele”, vise, univers, speranțe, vârstă adultă, iubire, cuplu, viață, naștere, toate sub semnul divinul care ne unifică pe toți.

Care este proiectul la care visați?

Proiectul meu de vis este cel în care sunt deja implicată. Este un proiect minunat, dar este compus din multe proiecte mici. După cum spunea Neil Armstrong: „Un pas mic pentru om, un pas uriaș pentru omenire”. Atât prin tablouri cât și prin toate atelierele pe care le fac, le ofer oamenilor porți deschise pentru a fi stâlpii lor de pornire pentru conștientizarea multiplă a vieții și, astfel, totul să primească sens, valoare, frumusețe, binecuvântare, bunăstare, iubire …

Share on