O pasiune pentru acuarelă – Un interviu cu artistul Mircea Corcodel

Mircea Corcodel este un artist complex care face parte din portofoliul de artiști ai Agenției de Artă “Fusion Arts” creată de Noblesse Group. Lucrările sale de artă sunt bine cunoscute și a participat la numeroase expoziții. Lucrează pentru colecții private din: S.U.A., Germania, Israel, Maroc, Grecia, Italia, Spania. De asemenea, este membru fondator al Ordinului Arhitecților din România, membru al Uniunii Arhitecților din România, vicepreședinte al Asociației Pictorilor în Acuarelă, președinte al Asociației Arhitecților Aquarellist 3A. Mai multe detalii aici

Ce ne puteți spune despre Dvs? 

M-am format ca și arhitect. Însă pasiunea pentru desen mi-a fost insuflată de mama mea care m-a încurajat să-mi dezvolt abilitățile în desen și observarea culorii. Am urmat o școală de arte plastice care m-a ajutat să construiesc o fundație în acest sens. În continuare, am mers la Universitatea de Arhitectură din București și am continuat să îmi dezvolt abilitățile vizuale și de proiectare.

Cum v-ați dezvoltat cariera? Ce meserii ați avut? 

Fiind student la facultatea de arhitectură, am avut, pe lângă proiecte majore, numeroase expoziții sau am fost cooptat la diferite evenimente care au necesitat o implicare grafică. Apoi, ca arhitect, am fost cooptată în organizarea expozițiilor de pictură în mai multe orașe din România.

 Ce își propune să transmită munca Dvs? 

Mă preocupă, în special, tot ceea ce este mai important și caracteristic în acuarelă, adică: lumină, contraste, echilibru cromatic, tranziție, transparență și indicii finale. M-am dedicat picturii în acuarelă pe care, de fapt, am practicat-o tot timpul, deoarece am ocazia să învăț pe alții din experiența mea dar și îmi pot expune lucrările la diverse expoziții din țară și din străinătate.

 Cine sunt cei care au influențat munca Dvs?

Unii mentori pe care îi urmăresc sunt Eduard Seago, Eduard Wesson din Marea Britanie, Alvaro Castagnet, Joseph Zbukvic, Chien Chung Wei și Ilya Ibraev.

Pasiune … Aș putea spune că este primul impuls pentru creație. Fără pasiune și iubire pentru ceea ce fac, nu pot face nimic. Tot ce mă înconjoară mă inspiră, pentru că în funcție de momentul zilei percepi și simți altfel. În calitate de fotograf, atunci când am ocazia, caut subiecte, fac fotografii, caut unghiuri interesante, dar și o lumină în care subiectul să iasă în evidență. Puteți face același lucru de mai multe ori dar niciodată nu v-a ieși la fel.

Ce tendințe în artă urmați? 

Impresionismul, pentru că mi se potrivește cel mai bine și am o mai mare libertate de creație.

Ce rol are artistul în societate?

Pe lângă rolul de bază al creării și recreării a ceea ce vede și simte, artistul plastic trebuie să ofere o educație vizuală celor interesați – copii sau adulți. Cred că este foarte importantă educarea copiilor mai ales că este o componentă necesară și utilă vieții, în general, la fel cum muzica bună sau arhitectura pot genera influențe pozitive în evoluția unui om.

Care este tehnica preferată?

Acuarelă, acrilică, grafică, tehnică mixtă.

Cum a-ți descrie munca Dvs?

De obicei, aleg subiecte din natură pentru că îmi place să lucrez în aer liber.

Am cărți de schițe, studiez mereu la locul de muncă și, de câte ori găsesc ceva interesant, încep schițarea. Îmi place variația. Nu sunt tot timpul mulțumit de formulele clasice, de aceea apelez la tehnicile mixte pe care le fac pe diferite materiale și în diverse combinații.

Ce teme urmăriți când creați lucrările Dvs?

Temele pe care le aleg sunt diverse, începând cu peisaje în toate anotimpurile, natura statică, portrete, orașe și teme abstracte, inspirate și de mediu.

Care este proiectul la care visați?

Aș dori să am ocazia de a educa copiii în sensul educației vizuale prin crearea și dezvoltarea unei școli artistice.

POSTĂRI ASEMĂNĂTOARE

Amenajare casa in stil luxury – Pipera

Amenajare casa in stil luxury – Pipera

Proiectul pentru amenajarea superbei locuinte din Pipera a fost realizat de echipa de designeri si arhitecti Noblesse Group, avand la baza conceptul si managementul dnei. Loredana Preda. La cerintele beneficiarilor s-a optat pentru un stil luxury cu influente clasice,...

Bistro Italian – Strada Gabroveni

Bistro Italian – Strada Gabroveni

Cu mandrie va prezentam finalizarea unui nou proiect pentru un superb Bistro in stil Italian situat in inima Bucurestiului, in centrul vechi, pe strada Gabroveni. S-a urmarit in primul rand, o armonioasa incadrare in context, respectand specificul zonei. Intregul...

Design interior – Casa clasica

Design interior – Casa clasica

Superba casa in stil clasic beneficiaza de o curte primitoare si este compusa din demisol, parter si etaj. Atat interiorul cat si fatada si gradina au beneficiat de un proiect de amenajare realizat in intregime de echipa Noblesse Group. S-a optat pentru culori...

Design interior stil contemporan – Rezidential Maha

Design interior stil contemporan – Rezidential Maha

Parteneriatul de exceptie dintre Noblesse Group si Maha Residence ia amploare prin noi concepte de design interior in stil contemporan, in culori naturale, accente de plante, astfel incat legatura dintre interior si natura sa devina una omniprezenta in toate spatiile....

Pin It on Pinterest