fbpx

Apartament Hotel – Implementare A Conceptului De Coliving

apartament hotel – implementare a conceptului de coliving

Realizarea unui proiect de design interior porneste de la doua aspecte aproape la fel de importante, indiferent ca vorbim de un proiect de design interior HoReCa sau un proiect rezidential: specificul spatiului si tipologia utilizatorilor.

Pana nu demult camerele de hotel erau asociate cu ideea de spatii pasagere, insa proprietarii hotelurilor se reinventeaza constant din dorinta tot mai mare de a oferi mai mult decat niste simple locuri de cazare, ci o experienta placuta si completa, care sa acopere o multitudine de nevoi, din ce in ce mai diversificate, cum ar fi cea de relaxare, somn, lucru, prepararea mancarii etc.

In acest context isi face loc conceptul de coliving, care nu este foarte nou, insa forma sa contemporana a castigat o importanta deosebita in ultimii ani datorita unor combinatii de factori complecsi.

 

Good Design Helps us Live and Feel Better!

Noblesse Group

 

Azi vrem sa povestim despre cum s-a realizat un proiect de design interior apartament hotel in care s-a tinut cont de conceptul de coliving. Arhitectii de interior Noblesse Group au creat o “mostra” de tip moodboard pentru a oferi o “imagine” a unui astfel de spatiu, apoi a realizat propriu-zis un proiect de design interior pentru un apartamentul unui hotel.

moodboard apartament hotel interior design co-living

 

Design interior apartament hotel

In acest proiect au fost incluse mai multe arii: de somn, relaxare, de lucru, de depozitare, de gatit si luat masa, acestea din urma luand forma unei chicinete. In schema de design s-a tinut cont de tipurile de clienti care au nevoie de astfel de spatii: persoane de business care calatoresc mult si care stationeaza in hoteluri mai mult de 1-2 zile. Astfel de persoane ajung sa aiba valori in comun si sa impartaseasca aceeasi filozofie.

 

We bring to life the vision of our clients!

Noblesse Group

apartament hotel concept coliving
detaliu hol apartament hotel concept coliving
detaliu bar apartament hotel concept coliving

 

Conceptul de coliving

Aceasta tipologie devine din ce in ce mai larga, fapt care a condus la regandirea spatiilor de cazare. Proiectul de design creat de echipa Noblesse Group s-a bazat pe o serie de idealuri comune: internationalitate, comunitate, coabitare, toate acestea regasindu-se in conceptul de coliving.

Conceptul de amenajare a fost abordat nu ca un punct de sosire, ci ca o continuitate a calatoriei intr-o experienta internationala, reconfortanta. Spatiul interior se imparte in mai multe zone, cu functii distincte: una de relaxare si somn, amenajata cu pat si spatii de depozitare, un mic loc pentru laptop si lucru, o zona de relaxare de tip living, continuata cu un loc de luat masa (zona de tip bar) si o chicineta, utilata cu strictul necesar.

 

First, concept. Then, design.

 

detaliu apartament hotel concept coliving
mood board co living hotel apartment design project
detaliu canapea apartament hotel concept coliving

 

Amenajare apartament hotel

Toate aceste zone sunt amenajate in stil modern, delimitarea ariilor facandu-se prin culori si mobilier specific. Amenajarea are un aspect unitar obtinut prin cromatica echilibrata si elementele decorative cu iz retro.

In baie regasim acelasi stil de amenajare, spatiul mic fiind pus in valoare prin finisaje inedite si elemente de decor cu impact vizual, cum ar fi corpurile de iluminat.

Arhitectii de interior si designerii Noblesse Group creeaza proiecte de design interior hoteluri, proiecte de design interior restaurante, proiecte de cafenele, proiecte de baruri si nu numai. Pentru implementarea proiectelor de design interior putem alege dintre cele mai frumoase colectii de mobilier, corpuri de iluminat, placari, obiecte sanitare si decoratiuni din portofoliul Noblesse Group.

 

Noblesse Adds Value for the Good Life!

 

 

 

Share on