fbpx

Medeea Nămoloșanu

 

Medeea Nămolosanu face parte din portofoliul de artiști ai Agenției de Artă “Fusion Arts” creată de Noblesse Group. „Cred că arta are rolul de a gestiona relația dintre lumea interioară și cea exterioară, în timp ce obiectivul artistului nu este să-și explice experiența, ci să o descrie, fiind un instrument prin care sufletul să se poată explora, prin fiecare por, prin fiecare gând care însoțește dezvăluirea noii realități de pe pânză. Este un proces foarte viu și intim.

Aș dori să cred că arta mea le aduce celor cu care intră în contact posibilitatea de a descoperi piese inconștiente din interiorul fiecăruia și că cel puțin o parte din emoțiile pe care operele mele le provoacă îi ating. ”

 

Expoziție de grup

D2O Urban Bistro, București

Expoziția “Cuvinte Cabaret solo”, București

Expoziția „Contempora 8”, București

Expoziția „Contempora 2”, București

 

Zburând între libertate și constrângere

 

Tehnica: mix de acrilic pe pânză, frânghii și origami de hârtie

Dimensiune: 2 panze x 1.1x 1.1m + 2 funii de 50cm lungime și păsări de hârtie

 

Principalul subiect pentru această lucrare se învârte în jurul noțiunii de libertate, inspirată de filosoful raționalist Baruch Spinoza. Păsările de hârtie simbolizează individul „liber”, în timp ce frânghiile, conduse de mâinile care dau viață, limitează libertatea. Mâinile reprezintă forța creatoare: pe de o parte constrângătoare, iar pe de altă parte, dădătoare de viață, capabilă să creeze multiple posibilități. Mâinile devin o operă de artă, fiind în același timp principalul instrument al creatorului. Hiperrealismul a fost, de asemenea, o sursă valoroasă de inspirație, prin faptul că nu se referă doar la „lucruri”, ci și idei.

 

Guidance

 

Tehnică: pictură acrilică pe pânză

Dimensiune: 60 × 80

Bufnița are simbolul dual al întunericului și al înțelepciunii. Ele sunt creaturi perceptive datorită calităților lor înțelepte și stilului de viață nocturn, iar în această lucrare bufnița, reprezentând capacitatea de a vedea înșelăciunea și iluzia din trecut. Oferă îndrumare în perioadele confuze și oferă capacitatea de a vedea dincolo de ceea ce ceilalți percep.

 

Wisdom

 

Tehnică: pictură în acril pe pânză

Dimensiune: 60 × 90 cm

 

De-a lungul timpului și de-a lungul culturilor, Luna a fost unul dintre cele mai puternice simboluri ale feminității și înțelepciunii. Este pământul de mijloc dintre lumina soarelui și întunericul nopții și reprezintă astfel tărâmul dintre conștient și inconștient. Fiind conectat la influența sa subtilă oferă o cunoaștere imensă a sinelui nostru interior.