fbpx

Mihai Poiană

 

Mihai Poiană este un fotograf român ce face parte din portofoliul de artiști ai Agenției de Artă “Fusion Arts” creată de Noblesse Group.

 

Expoziții:

 

Expoziție de energie pură (în producție)

Personal Space (iPhone Diary) – (în producție)

Lacul Lebedelor (repetiție de balet) – Photo-shoot pentru Opera Națională București

 

Expoziția Diploma Pulse-UNARTE ca și artist invitat cu proiecție video

Fotografie de festival – invitat ca și fotograf pentru festival

Fotografie de bijuterii- pentru Utopic de Mona Vulpoiu

Auschwitz Today – Expoziție la Ambasada Austriei

Fotografie pentru evenimente și publicitate (2 ani) pentru Forumul Cultural Austriac

 

Despre proiectul Electricitate – o expresie a energiei

 

„Imago Mundi ca oglindă pentru imaginea noastră lumească. Filtrul meu personal este aplicat unei realități imediate în mișcare. Imaginea mea despre lume se încadrează ca o reflectare a spațiului meu interior într-un mediu dinamic.

Călătoria în lumea mea este condusă de un flux continuu de informații și care este într-o transformare perpetuă.

Pentru a ajunge la esență, omul pune printr-o sită întreaga dinamică care îl înconjoară pentru a obține un flux pur de energie. Efectul plasmatic și gama de culori surprind subtilitățile percepute și inspirate de mediul extern. Accentul se pune pe vibrato care oferă imaginii un impuls viu.

Dualitatea percepției umane asupra realității este exprimată prin polaritatea pozitiv-negativă. Acest aspect este obținut printr-o procedură fotografică simplă, dar puternică. Imaginile sub distribuirea polarității urmăresc o axa comună. Nuanțele ușoare și întunecate din fundal sugerează dihotomia unui spațiu liber. În fiecare dintre spații apar expresii distincte ale emoțiilor. Lumina este folosită în intervale de timp folosind o tehnică de expunere îndelungată a intervalelor de timp de 3,2 secunde și 5 secunde. Procesul este de natură dinamică și organică.

Imaginile reunesc punctul de întâlnire a două dimensiuni: o realitate empirică care transcende spre un tărâm senzorial subtil. Suprapunerea celor două planuri ale existenței urcă pe Axa Mundi ca element alchimic transformând materia în esență energetică.”

 

Oameni de pe stradă

Tehnică: fotografie

Dimensiune: 60 × 90 cm

 

Cale

Tehnică: fotografie

Dimensiune: 60 × 90 cm

 

Mulțimile

Tehnică: fotografie

Dimensiune: 60 × 90 cm