Palatul Noblesse

Sala Florence

Din camera «Baroque», in partea stanga, se poate intra in camera Florence, care are la randul sau si o intrare individuala. Pardoseala, asemenea unui joc bine gandit, este o imbinare de marmură alba cu bej ce se impletesc armonios ca o tabla de sah.

Si pentru cei ce nu stiu , tavanul a fost daramat  complet si placa grea din beton turnata sa lege casa cat mai strans . Si doar rozeta din centru pastrata si repusa apoi dupa ce lucratura grea a fost  facuta si camera din nou acoperita. Dar nici peretii laterali nu au fost neglijati. La fel ca si vecinii lor au fost acoperiti cu plasa de fier, camasuiti pe intelesul mesterilor si tencuiti cu straturi de beton sa-i faca rezistenti si siguri pentru generatii.

SALA FLORENCE: UN SPATIU DE VIS CHIAR IN CENTUL BUCURESTIULUI

Ca doar vorbim de o casa  care sa dainuie o eternitate  si multa lume aleasa sa se bucure la privirea ei. Cele mai multe stucaturi au fost realizate in aceasta camera pe stil Ludovic al XV-lea, atat pe tavan cat si pe peretii laterali.

Si pentru ca se numeste camera «Florence», mobilier din zona Florenta produs cu maiestrie de artizani italieni , imbraca frumos peretii albi , atat de diafani. Consola sculptata cu foită de aur vegheata deasupra de o oglinda impunatoare strajuieste peretele din fata camerei, chiar cind pasesti in ea. Iar cele doua nise în forma de scoica, au fost cladite din ipsos, facute si daramate, pana cand forma lor perfecta a fost acceptata.

Aici isi gasesc locul doua statuete inalte, doua muze care vegheaza in liniste asupra locului acesta, plin de incantare. Si alte piese de mobilier si decoratiuni sunt puse cu grija in toate colturile sa dea un farmec aparte acestei camere care iti aminteste de frumoasa Italie.

Dar cea mai valoroasa piesa si cea mai veche este soba verde din teracota, daramata si reconstruita piesa cu piesa, atat de frumoasa si impunatoare incat isi merita pe drept numele de amfitrioana acestei camere.

Special Moments that Live Forever!

Pin It on Pinterest