fbpx

Tendinte: Culoarea anului 2022

culoarea anului 2022

Pantone Color Institute a anuntat inca din luna decembrie culoarea anului 2022: Very Peri, o nuanta din familia culorii albastru, cu subtonuri de rosu violet. O fuziune interesanta, moderna, ce „pozitioneaza viitorul intr-o lumina noua”, dupa cum o descriu specialistii Pantone. Astfel, in contextul unor schimbari continue, atat sociale, cat si in ceea ce priveste lumea digitala, aceasta culoare isi gaseste locul in mod firesc. Este considerata un simbol al inventivitatii si creativitatii si ilustreaza „spiritul global al momentului si al tranzitiei prin care trecem”, asa cum precizeaza specialistii. Este primul an in care Pantone Color Institute a ales sa creeze o nuanta special pentru a fi desemnata culoarea anului 2022, in loc sa aleaga una deja existenta.

Descopera cum poti integra Very Peri in amenajarea interioara a casei tale!

Culorile pot sa insemne mai mult decat estetica – se spune ca transmit mesaje. Cert este ca ele ne schimba starea si de ce nu, perspectiva. Iar noi putem aduce schimbarile de care avem nevoie in noul an prin culoare, prin design interior, prin frumos.

Opteaza pentru piese de mobilier speciale, cu lunii simple sau detalii sofisticate, in functie de stilul designului interior pe care ti-l doresti. Citeste mai multe despre stilurile de design interior AICI.

“Every great design begins with an even better story.” (Lorinda Mamo)

Alege un punct de interes: un perete, un colt cu fotolii si o masuta unde sa te relaxezi, sau pur si simplu piese statement in aceasta culoare efervescenta. Se potriveste foarte bine intr-un design interior modern, sau chiar contemporan. Stilul eclectic este si el destul de permisiv si poate avea accente excentrice unde poti sa te joci cu aceasta culoare!

 

culoarea anului 2022

Obiectele de iluminat in aceasta nuanta pot oferi un aer fresh, modern casei tale. Nuante similare culorii Very Peri au fost utilizate pana la momentul actual in arhitectura, prin iluminat sau diverse instalatii. Daca alegi nuantele neutre pentru decorarea locuintei, poti opta pentru un touch discret in tonuri din aceeasi paleta cromatica a culorii anului. Nuantele lila sau albastru-violet pot fi optiuni inspirate.

Decoratiunile, covoarele sau pernele sunt elemente versatile si te ajuta sa schimbi intreaga atmosfera.

culoarea anului 2022

Sursa imagini: Pantone.com, Pinterest.com

Creeaza contrast si combina aceasta culoare cu galben sau nuante din aceasta paleta cromatica. Efectul este unul surprinzator, jucaus si transmite optimism. Culorile complementare sunt intotdeauna o alegere excelenta atunci cand vrei sa creezi armonie aducand un plus de culoare amenajarii interioare. Un tablou, un tapet sau o instalatie de arta in nuantele Very Peri pot schimba total decorul.

Designerii de interior Noblesse Group te ajuta sa iei cele mai bune decizii atunci cand vrei o noua “infatisare” pentru casa ta. Lasa-te inspirat de culoarea anului si alege exact ce ti se potriveste!

Share on