Trenduri bucatarii

Trenduri bucatarii

Bucataria poate fi caracterizata ca un templu in care putem combina stilul cu utilitatea in cel mai frumos mod posibil.

Targul de design de la Milano a adus in atentia tuturor pasionatilor de design piese de mobilier cu forme aparte. Piesele de mobilier prezente in cadrul acestui eveniment sunt de-a dretul fascinante si abunda in inspiratie.

Trendurile anului 2022 pentru bucatarii

Bucataria este locul in care petrecem foarte mult timp. Din acest motiv este cel mai bine sa optam pentru o bucatarie care sa se potriveasca nevoilor noastre si personalitatii noastre.

Piesele de mobilier prezente in bucatarie trebuie sa fie atent alese astfel incat sa incorporeze cu succes electrocasnicele prezente in acest loc.

Targul de design de la Milano ne-a adus in atentie cat de importanta este culoarea in bucatarie. O culoare potrivita pentru personalitatea noastra este cea care ne va completa intr-un mod aparte bucataria. Sticla este in continuare un element care se remarca in bucatarii si care le invaluie intr-o allura perfecta. Aceasta poate fi prezenta in combinatii inedite cu lemn, metal sau MDF.  Sticla ofera eleganta bucatariei dar si iluzia ca dimensiunea acesteia este de fapt mai mare.

Materialele naturale raman in continuare preferatele designerilor. Asta inseamna ca toate piesele de mobilier prezente in bucatarie trebuie sa fie realizate din materiale naturale. Lemnul, metalul si marmura sunt in continuare cele mai populare optiuni pentru bucatarie.

Lemn si marmura

In acest an materialele in tendinte au fost lemnul si marmura. Toti producatorii de piese de mobilier au optat pentru aceste doua materiale. Blaturile din marmura impermeabilizata este o noutate. Cesar Kitchens  a atras toate privirile cu o compozitie impresionanta dominata de o insula din marmura verde. Aceasta piesa de distinge de toate celelalte prin imbinarile la 45 de grade cu tesitura pe margine si cu fronturile taiate in mod impecabil dintr-un singur bloc de marmura.

Fatade riflate

O alta tendinta impresionanta care a putut fi admirata la mai multe branduri a fost prelucrarea 3D a fronturilor de mobilier din lemn, MDF sau din metal.

Vitrine din sticla

Tot mai multi producatori prezenti in cadrul acestui targ au integrat vitrine din sticla in amenajarea bucatariilor.  Cu ajutorul lor se creeaza o zona decorativa pentru expunerea tacamurilor, veselei dar si a sticlelor de vin.  Politele foarte subtiri din metal sau din lemn vor ajuta la realizarea unei atmosfere premium.  Iluminarea cu LED este nelipsita iar unele vitrine au oglinda in spate.

Insula din bucatarie are parte de inovatii

Bucatariile cu insula raman in continuare in preferintele designerilor de interior. Standul Poliform, un brand italian este renumit pentru inovatiile practice si estetica atemporala. Bucataria Artex Pro a dominat spatiul printr-o insula centrala in jurul careia erau aranjate corpuri de depozitare dar si o zona de dining. Blatul insulei coboara de la 90 la 70 centimetri intr-un corp de depozitare de culoarea nucului si se prelungeste cu un blat rotund de masa neagra din sticla.

Manerele au intrat tot mai mult in atentia marilor designeri de interior. Snaidero Cucine, celebrul bran a creat o usa cu manerul decupat in partea superioara a frontului iar asta ii ofera un aspect estetic aparte. Cei de la Valcuccine nu s-au lasat  mai prejos si au experimentat moduri noi ultra minimaliste de deschidere a usilor de mobilier.

Manere ultra-minimaliste

Calitatea este un element important

La Targul de design de la Milano s-a demostrat inca o data cat de importanta este calitatea pieselor de mobilier. Designul durabil al pieselor de mobilier transforma toate aceste elemente in obiecte iconice.

POSTĂRI ASEMĂNĂTOARE

Amenajare restaurant exotic luxury Giurgiu

Amenajare restaurant exotic luxury Giurgiu

Oază Exotică de Verdeață: Designul Interior al Restaurantului din Giurgiu În inima pitorescului oraș Giurgiu, se găsește o bijuterie a designului interior care aduce natura în mijlocul orașului. Acest restaurant unic, care poartă amprenta naturii și a exotismului, ne...

Amenajare casa in stil luxury – Pipera

Amenajare casa in stil luxury – Pipera

Proiectul pentru amenajarea superbei locuinte din Pipera a fost realizat de echipa de designeri si arhitecti Noblesse Group, avand la baza conceptul si managementul dnei. Loredana Preda. La cerintele beneficiarilor s-a optat pentru un stil luxury cu influente clasice,...

Bistro Italian – Strada Gabroveni

Bistro Italian – Strada Gabroveni

Cu mandrie va prezentam finalizarea unui nou proiect pentru un superb Bistro in stil Italian situat in inima Bucurestiului, in centrul vechi, pe strada Gabroveni. S-a urmarit in primul rand, o armonioasa incadrare in context, respectand specificul zonei. Intregul...

Design interior – Casa clasica

Design interior – Casa clasica

Superba casa in stil clasic beneficiaza de o curte primitoare si este compusa din demisol, parter si etaj. Atat interiorul cat si fatada si gradina au beneficiat de un proiect de amenajare realizat in intregime de echipa Noblesse Group. S-a optat pentru culori...

Pin It on Pinterest