fbpx

Vernisaj Alexandra Jicol

„Autour Du Monde, De La Source, De Retour A La Source”

Pe data de 23 septembrie a avut loc expoziția de artă: „Autour Du Monde, De La Source, De Retour A La Source” Vernisajul a fost găzduit de Palatul Noblesse, un important centru cultural.

Alexandra Jicol este o artistă de renume internațional. A părăsit țara în urmă cu 16 ani și și-a petrecut mare parte din timp în America și Japonia. A avut expoziții în toată lumea și a bucurat prin arta sa inimile a mii de oameni.

 

 

Expoziție de artă japoneză

Pasiunea ei pentru Japonia se reflectă și în operele sale de artă. Proiectul s-a inspirat din călătoriile sale din întreaga lume, din experiența profesională și spirituală.

Inspirația ei se bazează pe artele tradiționale japoneze: SHODO (caligrafia japoneză), CHADO (ceremonia ceaiului), arta Kimonou. De asemenea peisajele japoneze, culorile, cultura și spiritualitatea se regăsesc în operele sale. Cele 28 de opere de artă sunt create pe WASHI, tradiționala hârtie japoneză care este o opera de artă în sine.

 

Arta tradițională japoneză

Alexandra Jicol a avut un discurs în fața admiratorilor ei. A vorbit despre proiectul „28 Art Project 2019” și despre călătoria ei ca artist. De asemenea, consilierul japonez Takahiko Watabe a susținut un discurs.

S-a continuat cu ceremonia ceaiului, un ritual tradițional japonez. Trei doamne de la Chado Urasenke Tankokai România Luminis au fost îmbrăcate în costume tradiționale japoneze: kimono. Ceremonia ceaiului reflecta răbdarea și delicatețea poporului japonez.

Domnii Valentin Vasiliu și Valentin Codescu de la Opera Bariton ne-au încântat cu talentul lor. Dl. Valentin Vasiliu ne-a impresionat cu vocea sa puternică și profundă, iar pe Dl. Valentin Codescu ne-a încântat cu acorduri de pian.

 

Share on