fbpx

Design interior contemporan luxury – Casa Pipera

Orice noua provocare se transforma intr-un proiect inedit. De data aceasta, provocarea lansata a fost o frumoasa casa din București, Pipera, pentru care am ales un design interior contemporan luxury alaturi de specialistii de la Noblesse Group. Intregul design interior poarta amprenta stilistica a Anei Maria Calina, care s-a ocupat indeaproape de fiecare detaliu al amenajarii, cu mult entuziasm si dedicare folosind produsele din portofoliul Noblesse Group.
Locuinta beneficiaza de incaperi spatioase si foarte luminoase, un element esential pe care l-am transpus printr-o cromatica de efect. In zona de living am mizat pe o combinatie de nuante delicate, texturi luxuriante si accente aurii. Canapeaua, fotoliul si dormeza, apartinand colectiei Gold, incadreaza subtil masuta din colectia Daytona si, alaturi de semineul electric, creeaza o ambianta ce indeamna la relaxare.
design interior contemporan luxury
Livingul este despartit de hol printr-o biblioteca cu blaturi din marmura si structură din alama, marca Daytona. Tot din aceeasi colectie face parte si consola, oferind designului un aspect unitar si elegant. Pentru iluminat, am ales o plafoniera cu un design aparte, marca Eichholtz.
design interior contemporan luxury
Livingul face parte dintr-un open-space de dimensiuni generoase, alaturi de dining. In acesta din urma, am ales combinatia luminoasa de alb și crem, pentru a maximiza spatiul avut la dispozitie, dar si lumina naturala. Scaunele, masa si bufetul fac parte din colectia Aura, elementele de identitate ale brandului regasindu-se in liniile unduitoare si finisajul picioarelor intregului mobilier. Atmosfera este completata prin corpurile de iluminat, candelabrul și cele doua aplice cu un design contemporan inedit.
In bucataria alba, lumina naturala este unul dintre elementele-cheie ale designului. Alegerea corpurilor de iluminat vine in completarea liniei de design interior contemporan din restul locuintei, unde reintalnim accentele de auriu, ce confera un aspect luxury.
design interior contemporan luxury
Toate cele trei dormitoare ale locuintei adopta acelasi stil de design interior contemporan cu accente glam, insa fiecare are propria identitate, conferita de accentele si detaliile utilizate. Piesa centrala a dormitorului matrimonial este patul apartinand colectiei Melissa, completat prin noptierele cu finisaj metalic. Draperiile in tonuri crem si mov lila dau un aer elegant incaperii si completeaza cromatic intreaga compozitie.

Later edit: proiectul acestei frumoase case din Pipera a fost nominalizat de 4 ori la “The International Design & Architecture Awards”. Amenajarea a surprins placut juriul, care a propus-o pentru categoria Interior Design Global, la sectiunile Bedroom, Living Space Europe si Interior Design Scheme Europe, respectiv pentru categoria Residential Property Global, la sectiunea Luxury Residence Europe. Toate proiectele care ajung in faza finala vor fi supuse analizei exigente a specialistilor internationali, dar pot fi votate si pe site-ul oficial: http://thedesignawards.co.uk/designandarchitecture/shortlisted.html.

Daca si tie ti-a placut, te rugam sa ne sustii la randul tau cu un vot. Iti multumim 🙂

 

 

Share on