Istoria targului de design de la Milano

Istoria targului de design de la Milano

Targul de design de la Milano este un eveniment care se desfasoara annual. Acesta este cel mai mare targ  de acest gen din lume.

In aceasta expozitie se prezinta cele mai noi piese de mobilier si tipuri de design interior din tari din intreaga lume. Acest targ mai este cunoscut si sub denumirea de „Salone”, „Milano Salone” și „Milan Design Week”

Care este istoria acestui faimos eveniment?

Targul de design de la Milano a fost lansat in anul 1961 si focusul initial a fost mobilierul italian. De-a lungul anilor targul a cresut in dimensiune si a permis multora dintre cele 13.000 de companii sa isi prezinte produsele intr-un singur eveniment.

In prezent, expozitia ocupa o suprafata de aproape 230.000 de metri patrati si include 2500 de companii. Participantii la aceasta expozitie vin din peste 150 de tari din intreaga lume.

Targul de design de la Milano in 2022

In anul 2022, targul de la Milano a avut loc in perioada cuprinsa intre 07 si 12.06.2022. Colectiile impresionante ale designerilor.

Aceasta expozitie a fost impartita in trei categorii, si anume:

  • Classic – unde accentul este pus pe traditie, mestesug si pe maiestria artizanala. Aici orice pasionat de design va gasi cele mai creative si cele mai interesante piese de design interior.
  • Design – aceasta expozitie este bazata pe functionalitate, pe inovatie si pe stil. In acest loc orice pasionat de design isi va putea gasi piesele de decor mult dorite.
  • xLux – in acesta sectiune asa cum ii spune si numele luxul este cel care predomina. Orice persoana care adora luxul va gasi in aceasta sectiune articolele de design de care are nevoie.

Editia din acest an a imbinat cu succes designul cu sustenabilitatea si cu tehnologia. In cadrul targului de design de la Milano orice pasionat de design va gasi articole creative  pe care sa le poata utiliza in creatiile sale.

Expozitii tematice la targul de la Milano

  • International Furnishing Accessories Exhibition

Aceasta expozitie include o gama variata de accesorii, obiecte decoratie si textile de casa. Sunt produse care se pot integra cu usurinta in orice design si care va aduce un plus de modernintate.

  • S.Project

Este o expozitie dedicata pieselor de mobilier outdoor si produselor de wellness, textile de casa sau obiecte de iluminat.

  • Workplace 3.0

Aceasta expozitie este dedicata designul si tehnologiei la locul de munca. Tehnologiile smart au un rol important iar birourile sunt vazute ca spatii in care oamenii vor locui.

  • EuroCucina/ FTK – Technology For the Kitchen

Este o expozitie destinata bucatariilor si aparaturii casnice.  Bucatariile sunt privite in prezent ca spatii perfecte pentru socializare. Toate produsele prezente in expozitie dau dovada de un design contemporan, inovatie tehnologica dar si de perforrmanta si de eficienta energetic.

  • International Bathroom Exhibition

Aceasta expozitie reflecta evolutia baii de la un spatiu functional al unui destinat relaxarii si wellenss-ului. Focusul este sustenabilitatea si reducerea poluarii indoor dar si sanatata personala.

Targul de design de la Milano este un eveniment incarcat de frumusete si de creativitate.

POSTĂRI ASEMĂNĂTOARE

Amenajare restaurant exotic luxury Giurgiu

Amenajare restaurant exotic luxury Giurgiu

Oază Exotică de Verdeață: Designul Interior al Restaurantului din Giurgiu În inima pitorescului oraș Giurgiu, se găsește o bijuterie a designului interior care aduce natura în mijlocul orașului. Acest restaurant unic, care poartă amprenta naturii și a exotismului, ne...

Amenajare casa in stil luxury – Pipera

Amenajare casa in stil luxury – Pipera

Proiectul pentru amenajarea superbei locuinte din Pipera a fost realizat de echipa de designeri si arhitecti Noblesse Group, avand la baza conceptul si managementul dnei. Loredana Preda. La cerintele beneficiarilor s-a optat pentru un stil luxury cu influente clasice,...

Bistro Italian – Strada Gabroveni

Bistro Italian – Strada Gabroveni

Cu mandrie va prezentam finalizarea unui nou proiect pentru un superb Bistro in stil Italian situat in inima Bucurestiului, in centrul vechi, pe strada Gabroveni. S-a urmarit in primul rand, o armonioasa incadrare in context, respectand specificul zonei. Intregul...

Design interior – Casa clasica

Design interior – Casa clasica

Superba casa in stil clasic beneficiaza de o curte primitoare si este compusa din demisol, parter si etaj. Atat interiorul cat si fatada si gradina au beneficiat de un proiect de amenajare realizat in intregime de echipa Noblesse Group. S-a optat pentru culori...

Pin It on Pinterest