fbpx

Conac boieresc – Design Interior Cu Influente Orientale

Conac boieresc – Design Interior Cu Influente Orientale

Proiect conac boieresc concept Noblesse de design interior cu influente orientale

Pentru arhitectii de interior si designerii Noblesse Group fiecare proiect de design interior are provocarile sale, dar scopul este mereu acelasi: de a implini visul clientului, printr-o contopire a dorintelor sale cu ideile creative ale echipei de designeri. Astazi ne oprim la un proiect de amenajare conac boieresc, realizat in stil rustic, cu influente orientale, creat de echipa noastra cu produse din portofoliu.

Elementele in stil oriental, cum sunt covoarele toarse manual din lana naturala, textilul cu pattern nomad al canapelelor, taburetii din tafta si pernutele decorative creeaza o legatura culturala ce simbolizeaza istoria traditiei romanesti ce a imprumutat de-a lungul timpului influente otomane. Aceste influente se regaseau in majoritatea caselor boieresti, in special in incaperile amenajate pentru relaxare.

 

Proiect conac boieresc concept Noblesse de design interior cu influente orientale 2
Proiect conac boieresc concept Noblesse de design interior cu influente orientale 4

 

Atmosfera rustica: grinzi din lemn si mobilier sculptat manual

De-a lungul unuia dintre pereti au fost asezate canapelele, a caror structura a fost gandita de designeri in asa fel incat sa integreze caloriferele in spatare. Mobilierul din lemn masiv sculptat manual contribuie la atmosfera rustica a spatiului, esenta inchisa a acestuia creand o legatura puternica cu grinzile din lemn valurate de la nivelul boltilor. Designerii au integrat in amenajare un cufar de zestre, o piesa de anticariat unicat, cu influente renascentiste de la sfarsitul anilor 1800.

Good design helps us live and feel better!

Noblesse Group

Proiect conac boieresc concept Noblesse de design interior cu influente orientale 5
Proiect conac boieresc concept Noblesse de design interior cu influente orientale 19

 

Elemente originale integrate in decor

Pe partea opusa a fost integrata o biblioteca lucrata manual, ce inglobeaza accesul in crama printr-o usa batanta din lemn integrata in corpul de biblioteca. Echipele de designeri si arhitecti au integrat pe alocuri parti din picturile initiale, astfel incat sa readuca la viata aceste lucrari de arta – o invitatie deschisa pentru vizitatori sa descopere istoria locului.

La nivel cromatic, designerii au folosit nuante de rosu-ocru, pe alocuri albastru, iar peretii au fost pastrati in alb, cu un numar redus de decoratiuni. Corpurile de iluminat se integreaza perfect in conceptul propus, insa focusul l-au creat pe mobilier, formele sculptate ale acestuia si tesaturi.

 

Proiect conac boieresc concept Noblesse de design interior cu influente orientale 3

 

Amenajare interioara crama

Crama contine trei zone principale: o zona de relaxare, unde oaspetii se pot reuni pentru vizionare de filme sau pentru jocuri, o zona de luat masa si o zona de bar, unde se pot organiza degustari de vinuri. Echipa de designeri a pastrat in acest proiect de amenajare crama atmosfera rustic-austera de la care s-a pornit amenajarea. Astfel, regasim aici mobilier din lemn sculptat cu aspect antichizat, lampi din alama si covoare orientale in stil traditional-nomad.

Pentru a oferi identitate spatiului, arhitectii si designerii de interior Noblesse au folosit elemente decorative specifice cramelor, cum ar fi butoiasele din zona de luat masa si accentele metalice. Zona de relaxare-TV inglobeaza o canapea acompaniata de patru demi-fotolii si un bar-cabinet, al carui blat se poate transforma intr-o zona de luat masa. Partea interioara a mobilierului de bar este compusa din blat cu chiuveta si patru corpuri inferioare. Pe peretele de acces spre zona de salon au fost gandite vitrinele de vinuri.

Proiect conac boieresc concept Noblesse de design interior cu influente orientale 16
Proiect conac boieresc concept Noblesse de design interior cu influente orientale 13
Proiect conac boieresc concept Noblesse de design interior cu influente orientale 15

 

Materiale naturale si detalii traditionale

Echipa Noblesse a ales atent finisajele si textilele pentru a se integra perfect si in acelasi timp sa ofere o atmosfera primitoare. Zona de luat masa este evidentiata de covorul din lana naturala cu detalii traditionale si aspect rustic, ce ne duce cu gandul la legendele cavaleresti.

In zona de bar, vedem mobilier din lemn masiv cu aspect antic care este acompaniat de feroneria si detaliile metalice si corpul de iluminat din alama antichizata. Echipa de designeri a gandit un sistem de iluminat general, integrand la nivelul boltilor o instalatie din tevi de cupru ce dispune de spoturi. De asemenea, a integrat corpuri de iluminat ambiental care pun in valoare aspectul caramizilor si ajuta la incalzirea atmosferei.

Proiect conac boieresc concept Noblesse de design interior cu influente orientale 8
Proiect conac boieresc concept Noblesse de design interior cu influente orientale 6
Proiect conac boieresc concept Noblesse de design interior cu influente orientale 20

 

Echipa Noblesse Group iti este alaturi, atat pentru a alege o singura piesa de mobilier, cat si pentru amenajari complete, de la realizare randari 3D si pana la predare la cheie. Designerii si arhitectii Noblesse acopera intreaga paleta de servicii: produse, proiectare 3D, design interior si implementare proiect.

Produsele utilizate in acest design interior conac cu influente orientale fac parte in intregime din portofoliul Noblesse Group.

Noblesse Adds Value for the Good Life!

Share on