fbpx

Amenajare Crama Stil Traditional – Traditii

Amenajare crama stil traditional

Va prezentam acest proiect de design interior crama stil traditional denumita Traditii  realizat in cadrul unui resort, pentru care am folosit mai multe elemente traditionale specifice unei amenajari de crama.

Prin definitie crama este un loc unde se serveste in special vin, diferite soiuri, precum si preparate culinare traditionale intr-un cadru specific, situat de obicei in demisolul sau subsolul unei cladiri. Asa este si cazul acestui proiect crama restaurant situata in demisolul unui centru hotelier de prestigiu.

 

 

Va prezentam acest proiect de amenajare crama stil traditional denumita Traditii  realizat in cadrul unui resort, pentru care am folosit mai multe elemente traditionale specifice unei amenajari de crama.

Prin definitie crama este un loc unde se serveste in special vin, diferite soiuri, precum si preparate culinare traditionale intr-un cadru specific, situat de obicei in demisolul sau subsolul unei cladiri. Asa este si cazul acestui proiect crama restaurant situata in demisolul unui centru hotelier de prestigiu.

Dezvoltarea conceptului de amenajare crama in stil traditional a avut la baza ca in toate proiectele noastre de amenajari interioare la cheie discutiile cu clientul pentru a intelege asteptarile si nevoile specifice pentru acest spatiu.

Din documentia prezentata clientului si diversele propuneri de stiluri care se preteaza in egala masura pentru un concept de design interior crama precum stilul rustic, modern- industrial sau traditional, clientul a optat pentru un stil traditional cu usoare influente industriale pentru a-l aduce in zilele noastre.

 

MOODBOARD DE CONCEPT  –  PLANSA DE CONCEPT 2D AMENAJARE CRAMA IN STIL TRADITIONAL

Fiind vorba de un proiect complex de amenajare interioara crama, am optat si in acest caz pentru prezentarea ideilor noastre sub forma de moodboard, precum si mai multe planuri de mobilare 2D, dezbatand impreuna cu clientul diferitele propuneri.

S-a ales astfel propunerea cea mai potrivita, punand in evidenta scena care se va situa central in spatiu pentru a fi vizibila din toate unghiurile si  de asemenea crearea unui separeu specific pentru un design interior crama cu dichis, cum ne place sa zicem!

Moodbordul  prezentat a fost unul pe masura asteptarilor, scotand in evidenta stilul traditional cerut de client, in care piesele de mobilier horeca din colectia Tradition. Alese din portofoliu Noblesse Group sunt completate cu multe produse customizate create special pentru a imbraca perfect spatiu cu biblioteci din lemn masiv produse pe masura, special create sa depoziteze si sa prezinte in forma cea mai inedita soiuri alese de vinuri, mai tinere sau mai in varsta, cum va vrea beneficiarul acestei crame.

Si mesele, din lemn solid de stejar, sunt alese din portofoliul nostru bogat de mobilier horeca, special strans de la producatori specializati, sa dea bine impreuna cu scaune traditionale cu lemn curbat si sezut din rafie.

Stalpii din beton, fara grai si personalitate, am ales sa-i imbracam in caramida si rafturi din lemn luminate, sa dea forma unor butoaie pe care si-au gasit locul decoratiuni specifice, devenind astfel un element de decor specific si inedit  in acest proiect de crama.

 

BAR DE RESTAURANT CRAMA – INTRE DESIGN SI FUNCTIONALITATE

Designul barului a fost o provocare pentru echipa noastra de designeri de interior Bucuresti  pentru a se incadra perfect in arhitectura spatiului, dar sa fie in acelasi timp functional si sa aiba un design de bar, cat mai autentic.

Am optat astfel pentru a imbraca fata barului in ladite de vin, caci daca tot sunt la mare pret diferitele soiuri de vin, atunci folosirea ambalajelor intr-un mod ingenios ni s-a parut cea mai potrivita solutie pentru a crea un bar de crama cum rar s-a mai vazut!

In fata barului am creat o zona de degustare pentru cei care prefera sa astepte doar, doar cineva se va incumeta sa paraseasca acest spatiu de restaurant tip crama traditionala dupa ce i-au priit bucatele alese si vinul pe masura.

Butoaie si scaune specifice am folosit alaturi de decoruri parca aruncate, dar nimic la intamplare, caci pentru noi fiecare detaliu conteaza ca in toate proiectele noastre horeca!

PROIECT DE CRAMA TRADITIONALA –  FINISAJE SPECIFICE

Tot in aceasta etapa de stabilire a temei de proiecatre, inainte de a da drumul proiectarii 3D, s-au agreat impreuna cu beneficiarul si celelalte detalii precum placari din ceramica tip lemn rustic, rezistenta si pusa intr-un anume fel, sa dea impresia de pardoseala veche si batatorita de pasi.

In centrul pardoselii de lemn, calduroasa si asezata tip spin, am simtit nevoia unui covor din ceramica pictata in care se gasesc elemente traditionale romanesti reinterpretate, in culori de vernil, crem si caramiziu, parca desprinse din fresca care da perspectiva scenei devenita protagonista acestui proiect de crama.

A…si uitasem corpurile de iluminat , au si ele poveste, find produse din ceramica suflata si pictata cu frunze de vita de vie sa se incadreze bine in aceasta amenajare de crama autentica.

Am creat chiar un separeu in spatiul gol din stanga scenei, acolo unde oaspeti de seama se pot retrage in tihna sa savureze bucatele alese si vinurile de soi caci daca esti in vacanta, poti sta pana de dimineata la vorba lunga cu prietenii  in acest decor autentic de crama traditionala.

 

Design Interior Crama Stil Traditional

 

Caramida a fost aleasa ca material principal care sa imbrace peretii, caci asa cum spune si numele, acest proiect de crama nu poate exista fara acest finisaj specific, adaugat peste peretii noi de beton si nu oricum.

design interior traditional
design interior restaurant crama
amenajare restaurant crama traditionala

 

MOBILIER RUSTIC DIN STEJAR – ELEMENT SPECIFIC IN DESIGN INTERIOR DE CRAMA

Lemnul viu, de stejar natur, inca cald la atingere, l-am folosit sa facem din el biblioteci din lemn masiv pana sus. Astfel am reusit sa facem loc pe acesti pereti numeroaselor soiuri de vinuri, fara indoiala unele de colectie.

 

 

 

Cream mai mult decât interioare, cream viziunea fiecărui client în parte!

idei amenajari restaurante

 

Perimetral am optat pentru canapele horeca din piele cognac, confortabile si sobre in acelasi timp, des intalnite in proiectele de design interior crame.

 

design de crama restaurant
design restaurant traditional

 

 

Design de bar in restaurant traditional 

amenajare bar

 

ULTIMELE DETALII – SI PROIECTIUL  DE CRAMA ESTE GATA

Si punem din plin decoratiuni sa imbrace frumos peretii cu tablouri, polite din lemn si obiecte vechi, borcane de dulceata si vaze cu flori de camp, toate alese sa dea viata si autenticitate acestui spatiu, caci daca este design de crama, atunci demne sunt de el toate aceste lucruri frumoase alese cu suflet !

 

 

restaurant stil traditional romanesc
design interior restaurant traditional

 

PASIUNE SI IUBIRE PENTRU FRUMOS

“Fiecare proiect de desig interior ma insufleteste, dar nu spatiu in sine, ci relatia care se cladeste cu fiecare beneficiar in parte, ajungand sa le cunosc cele mai profunde vise si asteptari. Faptul ca mi se incredinteaza mie si echipei noastre de designeri de interior,  proiectul lor de suflet mi se pare una dintre cele mai importante misiuni pe care le avem! Ma simt onorata si binecuvantata de fiecare data cand clientii nostri aleg sa lucreze cu noi si le raman recunoscatoare!  Loredana Preda, fondator Noblesse Group.

 

Daca vrei sa te lasi inspirat si de alte proiecte de design interior restaurante, atunci te asteptam cu drag aici.

 

WE CREATE MORE THAN INTERIORS, WE BRING TO LIFE THE VISION OF OUR CLIENTS!

 

AMENAJARE CRAMA IN STIL TRADITIONAL

Proiect prezentat si coordonat de Loredana Preda , fondator si general manager Noblesse Group

Share on