Proiect amenajare fatada – Sibiu

Prima impresie contează, iar fațada unei case este cartea de vizită a proprietății. Prin urmare, proprietarii acestei locuințe au decis să apeleze la echipa Noblesse pentru un rezultat inedit. Proiectul de design exterior in stil neoclasic fost tratat cu multa seriozitate si profesionalism.  Amenajarea locuintei a implicat foarte multa munca si determinare din partea designerilor si arhitectilor Noblesse Group. 

Proiect amenajare exterioara si design fatada

Proiectul de exterior in stil neoclasic a reprezentat o adevarata provocare pentru echipa Noblesse. Noua locuinta se afla langa padure si apartine unei tinere familii cu trei copii, doi baieti si o fata. Acestia si-au dorit o „casa a visurilor”, iar dorinta a devenit realitate. Casa a beneficiat si de amenajare interioara, prezentata intr-un articol separat. 

“A designer knows he has achieved perfection not when there is nothing left to add, but when there is nothing left to take away.” – Antoine de Saint-Exupery.

Stilul neoclasic reprezintă o reînviere a elementelor și principiilor arhitecturale clasice, precum cele grecești și romane. A apărut în secolul al XVIII-lea și a fost revigorat în secolul al XIX-lea, caracterizându-se prin simetrie, proporții echilibrate și ornamentație subtilă. Materialele folosite în amenajarea fațadei în stil neoclasic includ piatră, marmură, stucatură și metal prețios. Culorile predominante sunt cele neutre și naturale, precum alb, crem, gri și bej, adăugând o notă de rafinament și sobrietate. Liniile clasice si materialele naturale sunt doua aspecte de care designerii Noblesse Group au tinut cont.

Elemente definitorii de design

Decorul în stil neoclasic este sofisticat și rafinat, dar nu excesiv. Amenajarea fațadei în stil neoclasic aduce eleganță și rafinament oricărei clădiri. Stilul se regaseste atat in fatade cat si in design-ul imprejmuirii. 

Pentru cromatica fatadei s-a optat pentru culori pastelate, deschise, cream si beige, cu accente gri antracit in ceea ce priveste tamplaria, detaliile metalice, corpurile de iluminat de exterior si acoperisul. Pentru imprejmuire s-a utilizat un gard din fier forjat cu model geometric, motiv regasit si in cadrul parapetilor de la balcoane. Cladirea este compusa din parter si doua etaje, cu o morfologie frumoasa, decrosuri in fatada si un acoperis cu pante line. Pe fatade s-a realizat un proiect curat de profile decorative, atat in randul coloanelor de la parter, dar si brauri, tratare a colturilor si ancadramentele ferestrelor. 

Coloanele elegante, cu capiteluri discrete, au adăugat o notă de grandoare și rafinament fațadei. De asemenea, balcoanele cu balustradele lor subtile și ferestrele încadrate cu atenție au completat armonios designul neoclasic. Pe langa frumoasa imagine adusa in peisaj, acest proiect aduce si o  declarație despre aprecierea proprietarilor pentru frumusețea și istoria arhitecturii clasice. Fiecare detaliu a fost gândit și implementat cu grijă pentru a aduce la viață această viziune neoclasică.

 

Proiecte la cheie, design exterior si interior

Pentru a da viata acestui proiect superb, au fost realizate mai multe etape elaborate ale procesului de proiectare, planuri tehnice, discutii constructive cu beneficiarii, mai multe simulari ale fatadelor si desfasurate pereti, o atenta selectie a materialelor, si paletei de culori in baza mostrarelor fizice, si o atenta selectie a produselor pentru implementare din portofoliul Noblesse Interiors

Natura este un factor impoartant, si este pusa in valoare printr-o amenajare a curtii cu arbori si arbusti.  Coloristica florilor completeaza perfect nuantele predominante in designul locuintei.

Garajul este placat la exterior cu travertin iar usile au o culoare placuta, ce completeaza look-ul intregii cladiri. Spatiile sunt foarte bine delimitate astel incat beneficiarii sa se poata bucura de fiecare loc in parte.

“Everything is designed. Few things are designed well.” – Brian Reed

Echipa Noblesse Group a reusit sa transpuna in realitate toate dorintele beneficiarilor. Proiectul “ Design fatada – Sibiu” s-a bucurat de toata atentia designerilor si arhitectilor Noblesse Group.

Intreaga locuinta a avut parte de un aspect complet schimbat. Atat designul exterior cat si forma locuintei au avut parte de imbunatatiri. Echipa Noblesse Group a tratat cu multa seriozitate si profesionalism acest proiect.

POSTĂRI ASEMĂNĂTOARE

Amenajare casa in stil modern – Constanta

Amenajare casa in stil modern – Constanta

Va prezentam un nou proiect marca Noblesse pentru o noua locuinta situata pe malul mării, în Constanța. S-a optat pentru un stil modern cu subtile accente luxury si eficienta in folosirea spatiului. Designul de interior in stil modern ofera o stare de confort si de...

Amenajare casa in stil luxury – Constanta

Amenajare casa in stil luxury – Constanta

Va prezentam un nou proiect realizat de echipa de arhitecti si designeri Noblesse Group, pentru o locuinta construita de la zero, situata in Constanta. Casa se dezvolta pe un nivel, avand o suprafata utila de 250 mp. Beneficiaza de un teren privilegiat pe malul marii....

Proiect casa in Constanta

Proiect casa in Constanta

Ne face o deosebita placere sa va prezentam acest nou proiect de arhitectura pentru casa in Constanta. Locuinta beneficiaza si de design interior, amenajare curte si amenajare piscina.  Fericitii beneficiari au decis sa apeleze la echipa Noblesse pentru un rezultat...

Design interior – Casa in stil eclectic Sibiu

Design interior – Casa in stil eclectic Sibiu

Va prezentam cu mandrie un nou proiect marca Noblesse Group pentru o superba locuinta amenajata in stil eclectic, situata in Sibiu. Cladirea este construita de la zero si beneficiaza din partea noastra si de amenajare fatada. Proprietarii sunt o tanara familie cu trei...

Pin It on Pinterest