fbpx

Alina Codin

 

Alina Codin este un pictor român și face parte din portofoliul de artiști ai Agenției de Artă “Fusion Arts” creată de Noblesse Group.

 

„Drumul către realizarea unei opere de artă este la fel de important ca rezultatul final pentru Alina Codin. Aceasta înseamnă că, înainte de orice, artista nu folosește rețete sau algoritmi în opera ei, dar și că între viața și creația ei există o continuitate totală.

 

Creativ de la proiect la proiect și chiar mai mult, de la lucrări de artă la alte lucrări de artă, artistul pornește logic de la pictură și se îndreaptă spre obiect, spre colaj, dar și către performanță. Dincolo de toate acestea și, în general, toate etichetele posibile, miza ei cea mai mare rămâne imaginea în sine, a cărei poveste, morfologie și idee este un mesaj artistic nonverbal.

 

Titlul expoziției, Alive, surprinde esența proiectului: pentru Alina Codin arta reprezintă acțiunea și viața în același timp. Aceste elemente se suprapun; arta, cel puțin, nu poate fi autentică fără celelalte două. Lucrările de artă realizate prin tehnici distincte și în cromatici dominante sunt asociate cu momentele sau perioadele importante din viață, urmând o idee legată de: naștere, moarte, dragoste, deziluzie, vis, împlinire și uitare. Fiecare dintre aceste capitole posibile și, de asemenea, probabile a fost ascuns sau lăsat să fie văzut în creațiile ei. Pentru ca jocul să fie complet, Alina Codin se învârte cu bună știință între eliptic și explicit. Diferențele de potențial dintre aceste ipostaze fac parte din spiritul postmodern al proiectului.

 

Citatele artistice și culturale evidente sunt exploatate într-un mod echilibrat și inedit. Ceva nou apare, configurat pe baza unor lucruri care au fost făcute înainte. Abstracția coexistă cu rigoarea geometrică, precum și elementele minimaliste cu cele de arte povera.

Ansamblul este însă unitar prin fluiditatea operelor, fără ca acestea să fie aranjate după criterii narative.

 

Artistul consideră că există legături mai mult sau mai puțin vizibile între toate lucrurile din lume și că, dincolo de aparențe, totul are un rol și este important, de la origami la capacitatea de a se bucura de artă și viață. Alina Codin este o pictoriță româncă care conferă artei o nouă valoare. ”

 

-Mihai Plamadeala, -A L I V E

 

Water – Heaven’s Daughter  – Apa – Fiica cerului

Materiale: acrilic pe pânză

Dimensiune: 180 × 60 cm

 

Sensul vieții

Materiale: flori, lemn, rumeguș și o picătură de roșu

Dimensiune: 180/60 cm

 

O viziune eternă

Materiale: acrilic pe pânză, origami,

Dimensiune: 180/60 cm