Palatul Noblesse

Sala Baroque

Cea mai impunatoare camera, denumita astfel dupa stilul predominat care o caracterizeaza, camera «Baroque» se iveste la capatul holului de la intrare.

Asemenea unor bijuterii valoroase, vechile stucaturi fragile si pe alocuri distruse, sunt readuse la viata dupa ce au fost curatate cu grija, restaurate si suflate cu foita de aur. Privirea urca de la acestea si este captivata de pictura speciala reprezentand o alegorie a artelor, tema artistica fiind fireasca pentru o cladire care doreste sa gazduiasca evenimente artistice, muzicale sau vernisaje. In antichitate era uz comun tehnica personificarii cu scopul de a da o infatisare conceptelor abstracte, aducandu-le mai aproape de specificul uman.

SALA BAROQUE: UN CADRU ISTORIC, PLIN DE POVESTE

Stilul arhitectural , decorurile nobile si elementele originale de la 1881, te duc instant intr-un cadru feeric. Astfel s-au intalnit in incaperile «Palatului Noblesse» zeitatile care reprezinta artele vizuale si auditive surmontate de muzele ce simbolizeaza inspiratia divina.

UN LOC DE POVESTE

Pentru a reda volum fictiv si profunzime de camp a fost folosita tehnica pictoriala denuminta trompe d’oeil care figureaza elemente arhitecturale in perspectiva. Senzatia este unica, compozitia incepe cu tablourile din holul central si continua in tavanul din camera Baroque, ajungand la nori, intr-un context idilic care ne aduce aproape de Eden.

Un alt element special al acestei camere il constituite pardoseala care are peste 5000 de piese de marmura asamblate manual si care farmeca de la prima vedere si uimeste prin impletirea neasteptata de culori si forme, conceputa in oglinda cu tavanul salonului.

Frumoasa ca o piesa de muzeu, o soba de o statura impozanta, restaurata cu mare maiestrie, vegheaza ca un martor secular din coltul sau intreaga incapere si cine stie cate povesti de viata a auzit. Si ca totul sa fie regal, exact ca intr-o sala de bal de odinioara , un lampadar imens din cristale si bronz auriu, troneaza in centru , scaldand in lumina intreaga incapere, gata sa-si primeasca invitatii . Si demne de ea sa fie, am ales cu atentie doar piese de mobilier valoroase , pe stil baroc si empire care sa impodobeasca si mai mult aceasta camera principala.

Te asteptam sa descoperi Sala Baroque dar si restul incaperilor din Palatul Noblesse, de luni pana vineri, intre orele 9:00-18:00.

Special Moments that Live Forever!

Pin It on Pinterest