fbpx

Secretele unei amenajări de restaurant fine dining

restaurant fine dining

Provocarea amenajarii unui restaurant fine dining este una importantă, care se referă la mai multe aspecte, de care proprietarul trebuie să țină cont încă de la început.

Echipa care asigură succesul acestui restaurant trebuie să fie una completă care să cuprindă pe lângă un consultant în domeniul horeca, implicarea unui chef cu referințe, dar și o echipă profesionistă și plină de creativitate de arhitecți și designeri de interior.

Importanța designului de interior:

Designul de interior are un rol crucial, pentru că primul lucru pe care îl observi atunci când pătrunzi în spațiul intim al unui astfel de loc este cu siguranță atmosfera. Aceasta trebuie să te poarte într-o lume specială încă de la primii pași, să te atragă iremediabil într-o poveste plină de detalii surprinzătoare, sofisticate.

Un designer de interior creativ va ști să aducă la viață viziunea proprietarului, devenind partenerul fidel de drum al acestuia, ajutându-l prin experiența și cunoștiințele sale să transpună în realitate și cele mai mici detalii, chiar dincolo de asteptări.

Arhitecții și designerii de interior de la Noblesse Group reușesc prin proiectele lor să aducă de fiecare dată elementul “wow “ prin piese de mobilier, culori, finisaje atent selecționate și combinate pentru cele mai inedite proiecte de design interior care spun o poveste de fiecare dată!

Vezi aici unul dintre cele mai reușite proiecte de design restaurant fine dining.

Confortul scaunelor este deosebit de important pentru a contribui la o stare de spirit relaxantă în așa fel încât experiență gastronomică să fie pe masură.

Designerii de interior recomandă scaune cu braț și demifotolii confortabile, tapițate cu textil placut la atingere pentru un astfel de proiect, dar si mese mari, atât cu margini drepte cât și rotunde.

 

Mizeaza pe folosirea pieselor iconice

O experiență într-un restaurant fine dining trebuie să fie cu siguranță de neuitat. De la gusturile și aromele surprinzătoare până la muzica în surdină, toate contribuie la un desfăț, dar care n-ar fi complet fără prezența acelor piese iconice de design și a detaliilor surprinzătoare.

Arhitecții și designerii de la Noblesse Group găsesc întotdeauana cele mai inedite soluții customizate, lucrând într-o echipă completă, incluzând artiști care aduc o viziune originală asupra proiectului.

Așa a prins viată Restaurantul RoCoCo, unde s-au ales tablouri cu portrete de pisici și câini pe stil baroc reinterpretat, îmbrăcând pereții într-un mod fantezist și original. Pentru cei care își doresc o experiență într-un restaurant fine dining cu un “touch parisian“, designerii de la Noblesse Group au amenajat două saloane într-o atmosferă diafană și chic, parcă desprinse dintr-o revistă.

Aici pereții înalți de culoarea vernil pal, se pierd în tavanul cu frescă pictată, monumentală, pusă acolo de designerul de interior, să stea pavaza la tot ce se întamplă.

 

amenajare clasica restaurant

 

Alege locația potrivită

Una dintre cele mai importante decizii pe care trebuie să le iei atunci când îți deschizi un restaurant, este de a alege locația perfectă care trebuie să fie poziționată într-un loc care să respecte anumite standarde, cum ar fi: existența locurilor de parcare, o zonă cu renume bun si de preferintă, frecvent circulată.

Casele istorice, deși unele dintre ele sunt situate în zone mai puțin aglomerate, pot fi o opțiune foarte bună, având arhitectura deosebită și istoria care pot fi elemente diferentiatore față de alte locații.

Este si cazul proiectului de restaurant fine dining RoCoCo, amenajat într-o casa falnica construită la început de secol 20, pe stil Rococo.

Pornind de la stilul architectural, am realizat și proiectul de design interior, tot pe stil rococo, dar nu unul fidel, ci cu dichis, reinterpretat, să-l aducem în zilele noastre.

 

amenajare semnineu

 

Folosește un nume catchy

Alegerea numelui face parte din identitatea unui brand și se reflectă în designul de interior. De la acesta pleacă povestea care trebuie spusă de catre designerul de interior prin amenajarea pe care o face, fiind o extensie a acestuia .

Subînțelesul, pronunția, grafica fac ingredientele unui nume perfect pentru pentru viitorul restaurant fine dining de revistă.

Lasă-te inspirat și de alte proiecte reușite de amenajare restaurante realizate de echipa Noblesse Group și vizitează site-ul www.noblesse-group.com.

design restaurant clasic
restaurant clasic
lustra moderna

 

Good Life Starts Here With Our Best Projects In Interior Design!

 

design interior bar
amenajare bar

Share on