fbpx

Top reasons to go green – Verdele in designul de interior

Verdele este cea mai intalnita culoare din natura, dar si cea mai relaxanta din punct de vedere vizual. Atunci cand integram nuante de verde in designul interior al locuintei obtinem un efect special, o atmosfera fresh si naturala.

culoarea verde in design

Dozata in mod corespunzator, aceasta culoare poate fi utilizata cu succes in orice camera. Pentru living, verdele poate imbraca un perete sau poate reprezenta un accent de culoare, printr-o piesa de mobilier, un covor sau o decoratiune. De exemplu, daca optam pentru o canapea verde, ea va deveni punctul central al camerei. Finisajele aurii si tonurile neutre de crem si bej complimenteaza, in special, nuantele mai inchise de verde. Pentru iluminat, vom alege surse de lumina calda.

Atunci cand introducem nuante de verde in dormitor obtinem o atmosfera calma si relaxanta, ideala pentru somn, dar si pentru activitati intelectuale.  Pentru a nu incarca vizual spatiul, vom utiliza verdele precum accent de culoare, in timp ce restul tonurilor vor ramane neutre. Combinat cu nuante inchise de maro, va conferi un aer sobru si elegant incaperii. In schimb, pentru camera copiilor putem folosi si culori mai vii, precum portocaliu sau roz.

Daca dorim doar cateva accente subtile de verde, le putem integra prin draperii, cuverturi de pat sau mici decoratiuni.

Deoarece verdele da senzatia de prospetime si poate creste apetitul, ea este perfecta si pentru dining sau bucatarie. In combinatie cu alte culori, precum rosu, galben sau portocaliu, ea functioneaza ca o invitatie la masa. Pentru a accentua luminozitatea unei bucatarii, cele mai indicate sunt nuantele deschise de verde, in combinatie cu tonuri de crem.

Daca nu esti pregatit pentru schimbari majore in amenajarea bucatariei, atunci poti introduce aceasta culoare cu ajutorul imprimeurilor, fie ca e vorba de tapiteria scaunelor, perdelute subtiri sau elemente naturale. De asemenea, poti opta si pentru un tapet cu tonuri de verde.

 

Share on