Trenduri in design interior in 2020

Fiecare inceput de an aduce noi tendinte in industriile creative, iar designul interior nu face exceptie. Remarcam pe de o parte o evolutie a trendurilor aparute anul trecut, dar intr-o maniera mai bine definita, iar pe de alta parte, observam si elemente de originalitate, care se vor regasi in casele iubitorilor de design si frumos pe parcursul acestui an.

Culori in trend in 2020: Pantone

Inca din 2019, Institutul Pantone a anuntat culoarea anului 2020: albastrul. Cu alte cuvinte, culorile acestui an vor fi inspirate de mare. Albastrul si diferite nuante de verde vor fi in centrul atentiei in acest an. Sintetizand, este vorba despre o paleta de culori inspirata de natura, care va porni de la albastru, nuante de verde si pana la albul si bejul inspirat de nisip si verdele oxigenat, mai rece. Este de asteptat ca aceste culori sa se regaseasca la diverse articole de design interior. Pantone ofera o varietate de optiuni, astfel incat oricine sa poata experimenta in design adancimile nuantelor de albastru.

CULORI IN TREND IN 2020: WGSN

Compania WGSN (Worth Global Style Network) a desemnat alte culori castigatoare pentru 2020, aceste rezumandu-se la 5 tonuri de mare impact in acest an: Galben matur, Cantaloupe (o versiune mai temperata de portocaliu, Cassis (o fuziune de roz si mov), Albastru pur si Neo-Mint (o nuanta pastelata moale).

TRENDURI IN DESIGN INTERIOR: TARGURI DE DESIGN SI MOBILA

Marii designeri ai lumii si cele mai prestigioase targuri de home&deco dau startul tendintelor in designul interior. Unul dintre cele cele mai importante este targul de mobila din Köln, despre care vom detalia in randurile urmatoare.

TARGUL DE MOBILA DE LA KÖLN A DAT TONUL IN DESIGN INTERIOR

In prima luna a acestui an, orasul Köln a fost in centrul atentiei datorita targului international de mobila. Intregul oras a devenit o mare scena pentru cei interesati de proiectare, design, mobila, dar si alte articole pentru casa. Desfasurat in perioada 13-19 ianuarie, targul de mobila reprezinta unul dintre cele mai mari si interesante evenimente de design din Europa. “Imm Cologne” este considerat o manifestare importanta la nivel mondial deoarece a reunit peste 1000 de expozanti de pe toate continentele, care si-au etalat produsele in diverse zone ale orasului. Orasul Köln a atras in special un public international, fiind prezenti peste 150.000 de vizitatori. Printre acestia s-au aflat consumatori experimentati din toata lumea care au cautat inspiratie pentru design de locuinte.

In cadrul acestui targ, au fost prezentate tendintele ce vor influenta piata de mobilier si decoratiuni interioare pe tot parcursul anului 2020. Evenimentul a fost organizat pe 10 segmente principale. De exemplu, Pure a reunit cele mai mari branduri de design, iar segmentul Smart a fost locul pentru prezentarea solutiilor contemporane inteligente si accesibile, in prim plan fiind mobilierul cu auto-asamblare.

In 2020 se pune un accent pronuntat pe urmatoarele: mobilier din lemn cu finisaj in esente inchise, mobilier tapitat ajustabil, mobila estetica pe toate laturile, extinderea gamei de produse pentru exterior (livingul din aer liber, bucatarii si bai pentru gradina, zone de spa private), camere de copii tematice, textile in nuante de albastru etc.

TRENDURI IN DESIGN INTERIOR: STILURI DE AMENAJARE

In ceea ce priveste stilurile de amenajare, sunt valorificate atat cele clasice, cat si cele moderne. In 2020 se va evidentia un stil scandinav nou care aduce elemente si texturi nespecifice tarilor din nordul Europei. Se poate remarca si o noua orientare in designul interior opus minimalismului, si anume maximalismul, ca o expresie a consumerismului contemporan. Maximalismul pune accent pe grandoare, pe detaliile decorative si a personalizarii spatiilor interioare prin design. In atentia decoratorilor va fi in acest an designul combinat si designul organic.

TRENDURI IN 2020: TEXTURI SI CULORI

Culorile, materialele si texturile naturale continua sa prezinte un interes major si in acest an. Daca in 2019 se punea un accent pronuntat pe introducerea plantelor naturale in decor, se poate remarca faptul ca in 2020 designul botanic va reprezenta una dintre tendintele principale in amenajarile interioare.

POSTĂRI ASEMĂNĂTOARE

Luxury restaurant – hotel Regal Mamaia

Luxury restaurant – hotel Regal Mamaia

Daca te cazezi la Hotel Regal, nu poti rata ocazia de a lua masa in restaurantul acestei locatii. Cu siguranta nu te poti simti altfel, decat extraordinar, in incinta acestui loc de poveste. Restaurantul Hotelului Regal este conceput intr-un mod cu totul aparte....

Design interior hotel clasic – hotel Regal

Design interior hotel clasic – hotel Regal

De cate ori nu ti-ai dorit sa te simti precum un print sau o printesa? Lobby Hotel Regal reuseste sa te transpuna intr-o poveste regala, datorita design-ului impresionant. Acest lobby are un design cu totul special, realizat intr-un stil de baroc reinterpretat, ce iti...

Double Crumble – Amenajare cofetarie in stil eclectic

Double Crumble – Amenajare cofetarie in stil eclectic

Double Crumble este o cofetarie realizata cu foarte mult bun gust. In interiorul acestei locatii s-a pus mult accentul pe design, deoarece, de cele mai multe ori, acesta este cel care atrage potentialii clienti. Double Crumble este realizat de catre echipa Noblesse cu...

Casa in stil clasic – Un camin ce ofera multa stare de bine

Casa in stil clasic – Un camin ce ofera multa stare de bine

Nu are cum sa nu te surprinda si fascineze aceasta casa din Oradea, realizata cu ajutorul echipei Noblesse. Mai multi experti si-au scos la iveala creativitatea, originalitatea si ideile, pentru a obtine o vila superba, cu un aspect exceptional. Detaliile unei case...

Pin It on Pinterest